A Sanghaji Autószalonon jelenti be/indítja el a BMW konszern a kínai almárkáját, amely a vízkeresztségben a Zhi Nou nevet kapta, amely azt jelenti, ígéret. Az egyszerűség kedvéért elárulták, angol karakterekkel hogyan kell írni az új márka nevét: Zinoro.

Egyszerre több célra is fel akarja használni az új márkát a bajor konszern, egyfelől a manapság annyira erőltetett elektromos hajtású autókat (például a nemsokára bemutatkozó BMW i3-as elektromos autót és az X1-es akkumulátoros változatát) forgalmazzák majd ezen a néven Kínában, illetve ez a márka lesz a BMW olcsóautójának otthona is. Utóbbi egyébként a nemrég leváltott E90-es BMW 3-as sorozatra épül majd, amelyet 2005-2011 között már készített a kínai partner Brilliance – tehát csak a termelést indítják újra. Sanghajban egyébként rögtön egy tanulmányt is bemutat majd a Zinoro márka, az autók leghamarabb az év vége felé kerülhetnek a kínai kereskedésekbe.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!