Az őszi gyermekülés-tesztjükben összesen 26 ülést vizsgálat az ADAC és az ÖAMTC szakemberei, és ezeknek több mint a fele jó eredménnyel zárt, csak 5 ülés lett kifogásolható és csak 1 bukott meg. Utóbbi az Osann Oreo 360 II elnevezésű ülés, amelynek károsanyag-vizsgálata során a határértéknél magasabb szintű DPHP nevű lágyítót mutatták ki – a gyermekülésekre nincsenek törvényi előírások, ezért a gyermekjátékokra vonatkozó előírásokat kérik számon ezen a téren a tesztelők.

A kielégítő eredménnyel zárt ülések mind az úgynevezett, a gyermekkel együtt növő ülések, amelyek születéstől kezdve 12 éves korig használhatóak – normál esetben ez idő alatt három ülést kell használni. Az univerzális kialakítás miatt kompromisszumokat kell kötni, nehezek és problémásan kezelhetőek ezek az ülések, ami megnöveli a hibás beszerelés lehetőségét, a törésteszteken pedig magas terhelést mértek a próbabábukon. Már 2017-ben is vizsgáltak ilyen univerzális üléseket az ADAC és az ÖAMTC szakemberei, azóta nem történt jelentős előrelépés ezeknél, így nem lepte meg őket, hogy csak kielégítő eredménnyel végeztek ezek a teszten.

A jó eredményt elérő ülések alapvetően bárkinek ajánlhatóak, de érdemes figyelembe venni a saját körülményeket. Például a Graco által kínált Snugessentials nevű babahordozója nagyon biztonságos, de a megfelelő Isofix-talppal együtt nagy méretű és nehéz, ami a beszerelésnél okozhat problémát.