Továbbra is a tervek szerint halad az olasz Estrema műhely Fulminea nevű szuperautójának a fejlesztése, most például megmutatták a gép életnagyságú modelljét a Torinói Autómúzeumban megtartott, online közvetített eseményen, és továbbra is tartják a 2023-as céldátumot a forgalmazás kapcsán. A 2040 lóerős rendszerteljesítményű villanymotoros szuperautó az akkumulátor-technológiájával tűnik ki a vetélytársak közül.

Az Avesta Battery Energy Engineering nevű céggel közösen fejlesztett tárolórendszer az első tengely mögött elhelyezett kondenzátorokat és az ülések mögé beépített szilárdtest-akkumulátort tartalmaz, a két részre osztott, összesen 300 kg tömegű telep 500 Wh/kg energiasűrűsége rekord lesz. Megfelelően nagy teljesítményű töltővel 15 perc alatt érhető el a 80%-os töltöttségi szint, a 100 kWh kapacitás teljes kihasználásával a WLTP-szabvány szerint 520 km a hatótávolság.

Most bemutatták a végleges változat életnagyságú modelljét, a belső térrel még nem végeztek, a külső igen látványos lett. A harmadik féklámpa az átlátszó műanyagból készített függőleges „vezérsík” megvilágításával működik, a nappali menetfény formája a villám cikázását utánozza. 2023 harmadik negyedévében lesz a mindössze 61 példányban készülő Estrema Fulminea piaci rajtja, a vételár 2 millió euró közül alakul – további részleteket majd később közölnek.