Modena környékén székelnek az olasz szuperautó-gyártók, így a Gianfranco Pizzuto (2007-ben a Fisker alapítói között is ott volt) által tavaly alapított Estrema is itt található. Most közreadták az első információkat arról a megaautóról, amely a teljes villanyautó-szektort hivatott forradalmasítani.

Mindössze 61 példányban készítik majd a Fulminea nevű autót, amely elsőként teszi majd elérhetővé közúti autóban az ABEE (Avesta Battery Energy Engineering) és az IMECAR Elektronik által fejlesztett hibrid akkumulátor-technológiát, amely szilárdtest-technológiás lítium-ion cellákat és kondenzátorokat egyesít, és 450 Wh/kg energiasűrűséget ígér; a 100 kWh kapacitású akkumulátor-csomag mindössze 300 kg tömegű; a menetkész autó 1,5 tonnánál könnyebb lesz.

Maga az Estrema Fulminea négy darab villanymotort kap 1500 kW/2040 LE rendszerteljesítménnyel, és mindez elég lesz arra, hogy kevesebb, mint tíz másodperc alatt gyorsuljon álló helyzetből 320 km/órás sebességre, és ehhez 520 km-es szabványos hatótávolság tartozik. 2023 második felére ígérik az első példányok leszállítását.