Amíg a BMW még csak fejleszti a BMW Vision Efficient Dynamics alapján készülő új hibrid szuperautóját, addig Kínában már el is kezdték gyártani az újdonságot, akkumulátoros-elektromos hajtással. Igaz, más célcsoportnak.

A Guangzhou tartományban működő Fuer Bao játékgyártó cég kínálatába került fel a HL-718 elnevezésű autó, amelynek megjelenése szakasztott mása a BMW tanulmányának. Ráadásul mivel gyerekjátékról van szó, ők megtarthatták a kék színű vese-megvilágítást, amit megfejeltek piros színű fényszórókkal.

A hajtásról egy 40 W teljesítményű elektromotor gondoskodik, a csúcssebesség 7 km/óra. Konnektorról 8-12 óra alatt lehet feltölteni a telepet, a hatótávolságot nem közölték. Az árat azonban tudjuk, 598-698 jüanba (21-25 ezer forint) kerül bolttól függően a HL-718-as, amivel az esetleg később megjelenő gyári BMW gyermekautó egészen biztosan nem tud majd versenyezni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért