Az Alfa Romeo Giulietta padlólemezére épül az új Dodge Dart kompakt autó, amelynek európai forgalmazását ebben a formában nem tervezi a Fiat. Kár, mert egyszerre több autót is áthozhatnának.

Van például a figyelemfelkeltő képekről ismert R/T sportmodell, amelynél a hűtőrácsot és a fekete betétes fényszórókat egy fekete sáv köti össze, a Limited luxusváltozatnál már hagyományosabb, a lámpa és a légbeömlő között a karosszéria színére fényezett műanyagelemet találunk.

Egyelőre csak az R/T belsejéről vannak képek, a műszeregység-középkonzol piros karimája karakteres, a műszeregység központi digitális kijelzője (a sebességmutató digitális kép a monitoron) nagyon modern. Három motorral lesz megvásárolható a Dart, az 1,4-es turbó és a 2,0 literes szívó négyhengeres 160 lóerős, a 2,4-es négyhengeres 184 lóerős. Extraként a ZF által kifejlesztett kilenc (!) fokozatú automata is elérhető lesz az autóhoz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!