Ha azt mondjuk, izomautó, vagy ahogy talán többen ismerik, muscle car, mindenki másra gondol. Ford Mustang? Dodge Challenger? Dodge Charger? Rossz választ nem lehet adni, az alábbi autó azonban az összes keveréke állítólag.

Az első Equus Bass 770 először 2013-ban készült el, mégis csak napjainkban kezd igazán népszerűvé, és egyáltalán ismertté válni a modell. Az autó különlegessége? Az, hogy a tervezők szerint minden korábbi muscle cart felhasználtak ennek a csodának az elkészítéséhez.

Az amerikai muscle carok legjobbja ez? (Fotó: drivetribe.com)

És tényleg, ha elölről és belülről nézzük, talán a Ford Mustang köszön vissza a leglátványosabban. Ha hátulról és oldalról, akkor már inkább a legendás Dodge-ok.

Mindenesetre, ahogy az elvárható, a motorháztető alatt van az autó legizgalmasabb része, egy 6.2 literes V8-as motor egy C6-os Corvette-ből, ami 640 lóerős, és ami 3.4 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra!

Az amerikai muscle carok legjobbja ez? (Fotó: drivetribe.com)

A probléma egyedül az árcédulánál kezdődik, ha valaki ugyanis egy ilyen izomautó „hibridre” vágyik, annak körülbelül 250 ezer dollárt, azaz átszámítva közel 80 millió forintot kell letennie az asztalra.