Kifejezetten terepjárásra használta Brymer Mugford a nyolcvanas évek végéről származó Toyota Tacoma pickupját, egészen addig boldogan, amíg egyszer fel nem borult vele. A karosszéria menthetetlenül megsérült, de az alváz és a technika egyben maradt; nem volt szíve kidobni.

A Toyota-rajongó tulajdonos – per pillanat öt japán pickup van a tulajdonában – egy ideig még így, roncs karosszériával használta az autót kanadai birtokán, majd aztán jött az isteni szikra, miszerint kézügyességét kamatoztatva (korábban készített már fa virágtartókat a házára) új karosszériát készít.

Az elhatározást nem tett, hanem kéregetés követte, hiszen a költségek minimalizálása végett nem vásárolt, hanem a könyékbeli építkezésekről elkért, ott már nem használt hulladék faanyagból készült a felépítmény. Ahogy épp volt anyag, úgy haladt a karosszéria építése, amely végül kilenc hónap, a rendes munkát követő barkácsolás eredménye. Elmondása szerint remekül rugózik és jól vezethető a Toyloga elnevezésű alkotás, azonban annak forgalomba helyezése nem lehetséges, úgyhogy legálisan csak a saját birtokon belüli használatra alkalmas.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!