Indiában prémiummodellnek számít a Škoda Kushaq nevű szabadidő-autó, hiszen 4,25 méteres hosszával túllóg a kedvező adózás miatt kedvelt 4 méternél rövidebb autók kategóriáján. A típust helyben fejlesztették a helyi igényeknek megfelelően, a hasmagasságot például 188 mm-re növelték, a műszerfal tetejére pedig egy talizmán-tartó mélyedés került. Az autót 95%-ban Indiában készülő alkatrészekből rakják össze, a motorokat is helyben készítik.

Már alapesetben is kétszínű, világosszürke-fekete a műszerfal, az érintőképernyő 10 colos képátlójú, az öt ülés mögött alaphelyzetben 385 literes csomagtér található, támladöntés után 1405 literes a raktér.

Két motor közül választhatnak a vásárlók, az 1,0 literes TSI (115 LE/175 Nm) hatfokozatú kézi kapcsolású vagy itt debütáló, új fejlesztésű hatfokozatú automatával választható, az 1,5-ös TSI (150 LE/250 Nm) esetén a hatfokozatú kézi kapcsolású váltó alternatívája hétfokozatú, duplakuplungos váltó. A Škoda Kushaq május végén-június elején kerül az indiai kereskedésekbe, és még az idén megkezdik az exportját is.