Két évvel ezelőtt dögös megjelenésű tanulmányként ismerhettük meg a Hyundai új villanymotoros kupéját, azonban mire sorozatgyártásba került a Prophecy által megelőlegezett autó, pont annyival módosították az arányokon a formatervezők, hogy a kiszivárgott sajtófotók láttán az ember egyelőre keresi azt a szöget, ahonnan jól nézhet ki az autó; a Hyundai 45Ioniq 5 párosnál sokkal jobban sikerült az átmenet…

Ránézésre lendületes a forma, a mérések szerint pedig áramvonalas is, a légellenállási együttható Cw-érték 0,21, ami a dél-koreai márka eddigi legalacsonyabb értéke, az elérésében szerepet játszanak a vezérelt nyitású első légbeömlők, a különösen keskeny rés a kerekek és a karosszéria között, illetve az opciós kamerával kiváltott külső tükrök. Egyelőre csak utóbbiról van képünk, beleértve a műszerfalat is, ahol a szárnyvég-szerűen felfelé hajló oldalsó panelen találjuk a monitorokat. A belső tér újdonsága lesz még az újrahasznosított anyagok fokozott használata.

 

A műszaki alapot itt az E-GMP padló adja a 800 voltos nagyfeszültségű rendszerrel, várhatóan a kupéság okán a leggyengébb hajtásokkal nem lesz választható az Ioniq 6, ezt egyelőre nem részletezték, most csak a megjelenést mutatták meg. Az áramvonalas karosszéria miatt a hatótávolság várhatóan néhány km-rel magasabb lesz a testvérmodell Ioniq 5-ösnél.

https://youtu.be/DGtAH2pwoCE