A Peugeot folytatja elektromos személygépkocsi-kínálatának fejlesztését, a Rifter mostantól villanymotorral is elérhető. Maximális teljesítménye 100 kW, maximális nyomatéka 260 Nm, a 18 cellából álló 50 kWh kapacitású akkumulátorral WLTP-módszer szerint 280 km a hatótávolság.

Az autó kétfajta fedélzeti töltővel érhető el, melyekkel minden helyzetben könnyű a töltés. Szériafelszereltségként egy egyfázisú, 7,4 kW-os töltő jár az autóhoz, opcióként pedig egy háromfázisú, 11 kW-os töltő rendelhető hozzá. Szabványos hálózati csatlakozóról (8 A): a teljes feltöltés időtartama 31 óra, megerősített hálózati csatlakozóról (16 A): a teljes feltöltés időtartama 15 óra, 7,4 kW-os Wall Boxról: a teljes feltöltés időtartama 7 óra 30 perc az egyfázisú kábellel, 11 kW-os Wall Boxról: a teljes feltöltés időtartama 5 óra háromfázisú kábellel, nyilvános töltőponton: az akkumulátor hőszabályzó rendszere 100 kW-os DC villámtöltő használatát is engedi, ily módon 30 perc alatt 80%-os töltöttség érhető el. Az e-Rifter három üzemmódban vezethető, az Eco (60 kW, 190 Nm) a takarékos üzemmód a minél nagyobb hatótávért, a Normal (80 kW, 210 Nm) a mindennapi használathoz van, a Power (100 kW, 260 Nm) a nagy terhelésre optimalizált üzemmód. Utóbbiban mérik a menetteljesítményeket, a 0-100 km/óra gyorsulás 11,2 másodpercig tart, a végsebesség elektronikusan korlátozott 130 km/óra.

Mindkét karosszériaváltozat (a 4,40 méter hosszú Standard és a 4,75 méter hosszú Long) elérhető 5 és 7 üléssel is. A második üléssorban 3 különálló ülés található, melyek mindegyikére biztonságosan elhelyezhető a gyerekülés. A csomagtartóban található kar segítségével a hátsó ülések könnyedén a padló síkjába dönthetők. A hosszú változat harmadik üléssorában a 2 különálló ülés nemcsak kiszerelhető (csakúgy, mint a Standard változatban), de csúsztatható is, így az adott helyzettől függően biztosíthatunk nagyobb csomagteret, vagy nagyobb lábteret a hátul utazóknak. A Peugeot e-Rifter csomagtere az 5 személyes változatban, kalaptartó alatt mérve 775 liter, a hosszú változatban, ledöntött ülésekkel, tetőig mérve pedig akár 4000 liter is lehet.