Az Airstream alumínium héjas lakókocsik gyártója a Thor Industries nevű cég, amely a floridai RV SuperShow rendezvényen mutatta be a jövő igényeire szabott eStream elnevezésű tanulmányát. Ennek különlegessége, hogy saját akkumulátora és hajtómotorja van, így nem egyszerűen koloncként gurul a vontató mögött, de nagy terhelésnél – gyorsítás, emelkedő – hajtani is képes.

Ennek nem is a ma elterjedt belső égésű motorral szerelt lakóautóknál van szerepe, hanem az elektromos járműveknél. Egy-vagy két akkumulátor-csomag is kerülhet az eStream lakókocsi padlójába, amelyeket konnektorról vagy elektromos töltőpontról lehet táplálni, a tetőre napelem került és fékenergia-visszatermelés is van. Azért kapott egyébként rögtön két hajtómotort a lakókocsi, hogy ezzel rögtön kiváltsák a kempingben pontos pozicionálásra szolgáló mozgatómotorokat, alkalmazásból lehet megoldani a pontos beparkolást.

A Thor Vision Vehicle egyébként az eStream-hez ideális, elektromos lakóautó, amelyet az elektromos Ford Transit alvázára építettek fel – ennek elkészítésében a Thor európai leányvállalata, az Erwin Hymer Group segített, illetve a ZF beszállító mérnökei. A TVV egyébként nem akkumulátoros-elektromos, hanem tüzelőanyagcellás áramforrású, egy feltöltéssel 483 km-es hatótávolságot tud elérni, és 5 perc alatt fel lehet tölteni – ha sikerül hidrogén-töltőkutat találni.