Robbanásszerűen megnőtt a különféle lakóautók népszerűsége az elmúlt időszakban, a Hymer pedig a változó igényekre válaszul teljesen új elrendezésű járművet dobott most piacra – 3 évvel azt követően, hogy hasonló tanulmányt épített. A 2 személy számára készített luxus-felszereltségű Venture S legkülönlegesebb része a gombnyomásra lenyíló hátsó terasz, ennek használatakor a 180°-os panoráma-látómezőt lehetővé tevő hátsó szélvédő középső darabja felnyílik, árnyékot/eső elleni védelmet nyújtva.

A lakófunkciót a földszinten valósították meg, ez konyhát, fürdőszobát (tusoló, kerámia WC) és étkezőasztalt jelent, az ágy az emeleten van, amelynek megközelítését a szekrény kialakításával létrehozott lépcső könnyíti meg. Az anyósülés hátrafordításával lehet kényelmesen használni az iroda-funkciót, a lehajtható asztalt és az oldalfalban lévő tárolókat/töltőket. A beépített légkompresszor gombnyomásra 3 perc alatt emeli fel a duplafalú, hő- és hangszigetelt tetősátrat, a matrac keménységét a járművet vezérlő alkalmazásból lehet állítani.

A tetőre egyébként 3 darab 115 Watt teljesítményű napelemet szerelnek, a lakótérben 6 darab 230 voltos és 8 darab USB töltő-csatlakozót helyeznek el, a lakórész akkumulátora 320 Ah kapacitású és akár 10 napi működést is lehetővé tesz. A frissvíz-tartály 120 literes. A Mercedes-Benz 419 CDI (190 LE, 4100 kg össztömeg) alapján készítik a Hymer Venture S-t, így annak vezetéséhez nem elég a B kategóriás jogosítvány.