A (RED) elnevezésű jótékonysági szervezetet 2006-ban alapították azzal a céllal, hogy az AIDS betegség elleni harcot segítsék, és már több alkalommal is készültek speciális termékek a szervezet munkájának segítésére. Az eddigi talán legnagyobb összegű bevételre számíthat a szervezet a Red Phantom elnevezésű egyedi Rolls-Royce elárverezéséből.

A gyár dizájnerei álmodták meg a különleges autót, amelynél különleges kristályokat tartalmazó lakkréteget fújtak a Magma Vörös fényezésre, összesen öt réteget hordtak fel, a rétegek között egyenként öt órás kézi polírozással simították el a felületet. Az utastérben Brilliant Arctic White színű bőrkárpitot és Mugello Red Shooting Starlight tetőkárpitot találunk, a műszerfal galériáján pedig vörös vitorlákat lehet látni egy végigmenő üveg borítás mögött. A küszöbborítások a Rolls-Royce márka 115. születésnapjáról emlékeznek meg.

Miamiben leplezik le az autót december 4-én, ezt követően pedig a Sotheby’s árverési cég által által tartott online árverésen lehet licitálni az autóra egészen december 13-ig. A nyertes Mickalene Thomas kortárs művész segítségével végezhet további módosításokat az autón. A (RED) egyébként a teljes befolyó összeget jótékonysági célokra fordítja, a működésüket egyéb forrásból finanszírozzák.