Azok számára készül a Land Rover Defender 130 Outbound nevű változata, akik gyakran túráznak autójukkal, és ilyenkor sok mindent szállítanak. A csomagtér padlóját strapabíró és könnyen takarítható gumiszőnyeg borítja (van a fényezett lökhárítót védő, kihajtható szőnyeg is), nem rendelhető a 3. üléssor, így alapesetben 1329 literes a raktér, ami a hátsó ülések ledöntésével 2516 literesre bővíthető. Ha itt nem férne el a kívánt rakomány – kerékpár, kajak, mászófelszerelés, satöbbi –, akkor a tetőcsomagtartóra vagy utánfutóra is számíthat a tulajdonos.

A D300 vagy P400 jelzésű lágyhibrid soros 6 hengeressel választható Defender 130 Outbound alapáron kapja a légrugózást és az Adaptive Dynamics csomagot is. Az autó 3 tonnát vontathat, az utánfutó csatlakoztatását megkönnyíti, hogy a hátsó légrugózás magasságát a csomagtér oldalán lévő gombokkal lehet szabályozni. Ahogy a többi Land Rover Defendernél, a 130 Outbound változatánál is elérhető a matt finist adó, a fényezést védő fólia.

A Defender 130 másik újdonsága, hogy mostantól kezdve az 5,0 literes kompresszoros V8-assal is választható. Az 500 LE/610 Nm teljesítményű erőforrással 5,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra a szabadidő-autó, amely akár 8 üléses (3+3+2) utastérrel is elérhető. A V8-as erőforrásra 4 darab kerek kipufogóvégződés utal, no meg az elengedhetetlen jelvények.