Már fél évszázada létezik a szoros együttműködés az olasz Zagato karosszériaépítő és az Aston Martin között, és az olaszok most úgy döntöttek, két autóval emlékeznek meg a brit partner 100 éves születésnapjáról.

Egészen pontosan a márka két rajongójának kedveskednek egy-egy autóval. Az Egyesült Államokban élő Peter Read lesz a tulajdonosa az Aston Martin DB9 Spyder Zagato Centennial nevű kabriónak, az Aston Martin DBS Coupe Zagato Centennial egy fiatal japán gyűjtő tulajdonába kerül majd. Az autókon ugyanaz a csapat dolgozott, akik a 2002-es DB7 Zagato-t is készítették, és a kabriót hamarosan birtokba vevő Peter Read is ott volt az alkotók között.

A műszaki tartalomhoz nem nyúlnak az átépítés során, az autókat tehát az 510 lóerős, 6,0 literes V12-es hajtja. Noha valószínűleg jelen alkalommal is nagy érdeklődés lesz majd az autók iránt, egyelőre nem tervezik azt a felek, hogy további Centennial kupét vagy kabriót készítenek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!