Amikor a Bécsben élő, fiatal orosz milliárdos, Nyikolaj Szmolenszkij megvásárolta a brit TVR manufaktúrát, mindenki rögtön temetni kezdte az autógyártót. A befektető ezt sokáig tagadta, de most beismerte: nem indul újra a termelés.

A szándék megvolt, az elmúlt évek alatt három, tesztelésre alkalmas prototípus is épült, az egyikbe Corvette V8-as, a másikba biturbó BMW V8-as, a harmadikba meg egy elektromos hajtáslánc került, de a piackutatások szerint egyiket se lehetett volna megfelelő profittal értékesíteni, hanem 100 000 és 200 000 font között kellett volna adni őket, ami nagyon alacsony darabszámokat jelentet volna. Még az se segített volna a helyzeten, ha saját autógyár felépítése helyett a Caterham Cars-ra bízták volna az előállítást. De Nyikolaj nem adja fel a TVR nevet, azt használva hamarosan megkezdi a hordozható áramfejlesztő szélkerekek forgalmazását.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!