2016-ban tervezi a Ssangyong, hogy piacra lép Észak-Amerikában, addigra átnevezik az egész márkát – meglepődnénk, ha nem a Korea Can Do angol kifejezésből származó Korando lenne a befutó -, és teljes modellválasztékot is készítenek. A Korando és a Rexton alá pozicionálják az elmúlt három évben X100 kódnéven fejlesztett új autójukat, amely Tivoli néven kerül a kereskedésekbe.

A márka új formavilága ezen az önhordó karosszériás, bő négy méteres hosszúságú szabadidő-autón debütál, a névválasztás a Rómához közeli kis városra utal, ahol csodaszép villák találhatóak – köztük a Villa dEste -, és innen származik Koppenhága híres vidámparkjának neve is. Az utastérrel kapcsolatban azt emelik ki, hogy a manapság elvárható informatikai szolgáltatásokat nyújtja majd az új újdonság, és ha lehet hinni az első vázlatnak, akkor itt még több helyen megjelenik majd a piros bőrkárpit, ami a Korando esetén csak az üléseket borítja felár ellenében. Dél-Koreában már januárban megindul a Ssangyong Tivoli forgalmazása, az év közepén érkezik meg Európába az újdonság. A motorkínálatban benzines (1,6 literes turbó) és dízel is lesz, kézi kapcsolású vagy fokozatmentes automatikus váltó közül lehet majd választani, az összkerékhajtás várhatóan feláras extra lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!