Március elsejével nevezték ki Dr. Karl-Thomas Neumann-t az Opel igazgatótanácsának elnöki pozíciójába, és a szakember igyekszik megmutatni a nagyvilágnak, hogy igenis jelentős változások zajlanak a színfalak mögött. Vegyük például az új formavilágot, amelyből a Frankfurti Autószalonon kapunk majd egy kis ízelítőt az Opel Monza tanulmány segítségével.

Nem panaszkodhatunk a legújabb Opel típusok megjelenésére, de ezt a fémszobrászatot egy szinttel tovább fejlesztik – hogy ez pontosan mit jelent, majd meglátjuk élőben. Addig csak az autó orra ismert, illetve néhány hangzatos dolgot is elárultak róla.

Például az anyaghasználattal csökkentik a tömegét – úgy látszik már az Opel se halogathatja tovább a nagyszilárdságú acélok fokozott használatát -, és forradalmi hajtást ígérnek a tanulmánynak. A hírek szerint egyébként arra a padlóra épül a tanulmány, mint amit az új Cadillac ATS is használ, és ha abból indulunk ki, hogy az Insignia is kupé tanulmányként mutatkozott be, még az is lehet, hogy a hátsókerékhajtású nagy Opel visszatérését láthatjuk majd. Konkrétumot leghamarabb az Frankfurti Autószalonon árulnak majd el az Opel Monza tanulmány jövőjével kapcsolatban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!