Az Emil Frey Csoport lesz a Stellantis fő partnere a magyar, cseh és szlovák piacokon, és átveszi az Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional és Jeep márkák importőri tevékenységét. A tervezett tranzakció szigorúan a megfelelő versenyhatósági jóváhagyást követően valósul meg és zárul le. A tranzakció előzménye, hogy tavaly a PSA és az FCA autógyártó cégek egyesültek, és létrejött a Stellantis, a világ egyik legnagyobb autógyártója, amely 30 országban folytat gyártói tevékenységet, és világszerte 130 piacon van jelen. A tervezett tranzakció lezárását követően az Emil Frey Csoport összesen kilenc Stellantis márkát forgalmaz majd Csehországban, illetve Szlovákiában és nyolcat Magyarországon. Az Emil Frey Csoport felel majd az FCA összes (korábbi) közép- és kelet-európai importőri tevékenységéért Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában, és a tranzakció befejeztével átveszi annak jelenlegi munkatársait és meglévő kereskedői szerződéseit is.

Az Emil Frey Csoport a korábban ezeken a piacokon szerzett tapasztalataira és széleskörű know-how-jára fog támaszkodni az új tevékenység irányításában. Működése kibővítésével az Emil Frey Csoport az Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional és Jeep márkákat erős piaci jelenléttel fogja képviselni Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában, és ez kulcsszerepet játszik majd abban, hogy az új felállást sikerre vigye. Emellett az Emil Frey Csoport felhasználja szakértelmét az újonnan érkezett márkákhoz kapcsolódó alkatrészek forgalmazásában és a vevőszolgálati tevékenység sikeres fejlesztésében is a régióban.

„Nagyon örülünk, hogy Stellantisszal kialakított gyümölcsöző együttműködésünket bővíthetjük Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában, és megerősíthetjük jelenlétünket Közép-Európában, egy olyan stratégiai régióban, ahová csoportunk már több mint 30 évvel ezelőtt befektetett. Ez a megállapodás meglévő üzleti modellünket még hatékonyabbá és előnyösebbé teszi kereskedőink és ügyfeleink számára. Az Abarth, az Alfa Romeo, a Fiat, a Fiat Professional és a Jeep izgalmas és ikonikus márkák, amelyek kiváló minőségben gyártott és a legújabb, fenntartható technológiával felszerelt, nagyszerű modelljeikkel széles választékot kínálnak. Motivált helyi csapataink a legjobb szolgáltatást nyújtják majd ügyfeleinknek és kereskedőinknek minden országban” – mondta Gerhard Schürmann, az Emil Frey Csoport vezérigazgatója.

„Ez egy újabb fontos lépés a Stellantis üzleti stratégiájában, amely agilisabbá és hatékonyabbá teszi értékesítési struktúránkat Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában, miközben ügyfeleink mindig a középpontban maradnak. Az aláírt szerződéssel az Emil Frey még erősebb partnere lesz a Stellantisnak ezeken a piacokon. Biztosak vagyunk abban, hogy ezzel az új felépítéssel márkáink még jobban teljesítenek majd az adott országban” – mondta Philippe Narbeburu, a Stellantis európai piacokért (kivéve G5) felelős alelnöke.

Az Abarth, az Alfa Romeo, a Fiat, a Fiat Professional és a Jeep ikonikus márkák, amelyek kiegészítik az Emil Frey modellportfólióját. Profitálva a Stellantis csoport számos új, korszerű hajtáslánc-fejlesztéséből az újonnan megszerzett portfólió valamennyi márkája részesülni fog a közeljövőben abból a jelentős, a legújabb generációs technológiába és izgalmas új modellekbe való befektetésből, amelyet a Stellantis március 1-jén a Dare Forward 2030 elnevezésű hosszú távú stratégiai tervében mutatott be. A 2022-es öt új modellbemutatótól kezdve minden márka világosan meghatározott és felgyorsított stratégiával rendelkezik, amelynek célja, hogy a ma és a holnap piaci igényeinek megfelelő modellek teljes kínálatát nyújtsa ügyfeleinknek.

„A Stellantis kiváló termékeivel a világ egyik vezető autógyártója, és nagyon határozott tervei vannak a villamosítás és a fenntartható mobilitás terén. Az Emil Frey Csoport közel 100 éves sikeres autóforgalmazási tapasztalatával elkötelezett amellett, hogy sikeresen alkalmazkodjon az autóipar fejlődéséhez. A Stellantisszal együtt biztosak vagyunk abban, hogy a jövő mobilitási megoldásait szállítjuk, miközben ügyfeleinknek az általuk elvárt többcsatornás élményt kínáljuk, és biztosítjuk márkáink és kereskedői hálózataink hosszú távú növekedését” – jelentette ki Gerhard Schürmann.