Nem sokan szállnak szembe azzal az állítással, hogy a Ssangyong Rodius a világ legrondább autója. Ha mégis igen, elég gyorsan kifogynak az ellenérvekből. Ehhez képest itt vannak az utód Stavic elnevezésű autó vázlatai, amelyen nagyjából egészéből egy normális egyterűt látunk.

Persze azért a Mahindra nem tudta teljesen kiirtani az egyediséget, a formatervezők visszacsempészték az extra tetőoszlopot a hátsó oldalablakra. Gömbölyűség helyett igyekeztek egyeneshez közeli vonalakból összerakni a formát, ami egészen jól sikerült. A műszaki tartalomban nem lesz nagy változás, továbbra is csak összkerékhajtással adják majd az autót, amelyhez a többi Ssangyongból ismert motorokat adják – mifelénk ez a 2,0 literes benzinest (csak néhány piacon) és 2,0 literes turbódízelt jelent, de lesznek olyan országok, ahol 3,2 literes hathengeressel is megvásárolható lesz majd. Már 2013 első felében megindul az új egyterű forgalmazása, a korábban közölt kémfotó alapján már készen van az autó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért