Ha a természetben nem is fordul elő az ilyesmi, az épített terepjáró-pályák kedvelt eleme a meredek kaptatóból és lejtőből álló épített akadály, amelynél a korábban az ilyen élethelyzetet meg nem tapasztaló utasok rémültek markolásszák a kapaszkodót, miközben az autó tudásán ámuldoznak. Nekik lesz könnyebb az életük a Land Rover legújabb újításával, amely átlátszóvá teszi a motorháztető.

A hűtőrácsba szerelt kamera képét a fel-a-fejjel kijelző segítségével vetíti rá a szélvédőnek az alsó felére a számítógép, megszüntetve ezzel a közvetlenül az autó előtt lévő holtteret. Extra információként a kerekeket is megjeleníti a rendszer, a kormányelfordulást és felfüggesztés-mozgását is leutánozva, így a sofőr úgy haladhat előre, hogy pontosan látja, merre fognak menni a kerekek. Ez utóbbi információ igazából csak tényleges természetjárás közben lehet hasznos, hiszen az épített pályákon gondosan vigyáznak arra (és készülnek az esetleg kezdő-terepjárósokra), nehogy olyan akadály legyen a holttérben, ami esetleg a jármű felborulásához vezethet. A továbbfejlesztett Terrain Response rendszer része az egyelőre még prototípus-stádiumban lévő virtuális motorháztető, amely a New Yorki Autószalonon bemutatkozó, következő generációs Land Rover Discovery prototípus sajátja is lesz majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!