Korábban már láthattuk a Volkswagen CC-utód gyári forrásból származó képeit (a legújabb navigációs rendszer szoftveréből szedték ki azokat), most pedig egy hivatalos rajzot is közreadtak az újdonságról, és azt is elárulták, hogy Arteon névre hallgat majd a Passat fölé pozicionált kupé, amelyet a 2015-ös Sport Coupé Concept GTE tanulmány előlegezett meg nekünk. A jövőben a típusnév végén szereplő „eon” jellemzi majd a luxusautókat (lásd a kínálatot Kínában megkoronázó hosszmotoros Phideon), az „art” előtag pedig a művészi megjelenésre utal.
arteon2
Az MQB építőkészletet használó Arteon első körben ötajtós kupéként készül (nagy méretű csomagtérajtót kap) és a 2017-es Genfi Autószalonon leplezik majd le hivatalosan, szándékosan. Egy évvel később már a shooting brake nevű kombit ismerhetjük majd meg. A Passatból ismert négyhengeres benzin-, dízelmotorok és hálózatról tölthető hibrid hajtás mellett az új fejlesztésű, 2,5 literes V6-os biturbóval is választható lesz majd az Arteon.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!