Nemrég zajlott le a Ford Southamptonban és Dagenhamben található üzemeinek bezárása, amely során az ott dolgozó munkásokat különféle módon kompenzálták. Voltak, akik végkielégítést kaptak, az idősebbek pedig választhattak korkedvezményes nyugdíj vagy az ottani jogrendszerben létező felfüggesztett munkaviszony között.

A legtöbben egyszerűen nyugdíjba mentek, most pedig rádöbbentek arra, hogy bizony így sokkal kevesebb pénzt kapnak, mintha a felfüggesztett munkaviszonyt választják, és a korhatár elérésekor annak rendje és módja szerint nyugdíjba mennek. A dühös munkások szerint a gyár nyomást gyakorolt rájuk, hogy a korkedvezményes nyugdíjat válasszák, és nem tájékoztatták őket megfelelően a következményekről – utóbbi miatt perlik egyébként a szakszervezetet is.

Egyelőre 150-en csatlakoztak a perhez, amiben font-milliókra perlik az autógyártót, összesen mintegy 850 olyan munkavállaló lehet, aki érintett ebben az ügyben. A Prolegal nevű ügyvédi iroda  bezárt gyárak közelében tart majd olyan rendezvényeket, ahol a munkások csatlakozhatnak majd a perhez. A Ford cég annyit nyilatkozott az ügyben, hogy az általuk kidolgozott megoldások fair és nagylelkű ajánlatnak számítanak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!