Amíg mifelénk pár év múlva majd egy villanymotoros autóval próbálja betölteni a Phaeton után maradt űrt a kínálatában a Volkswagen, Kínában nem húzza sokáig a dolgot: októberben már a kereskedésekben lesz az itt látható Phideon nevű lépcső hátú luxusautó.

A gyors fejlesztés annak köszönhető, hogy lényegében az aktuális Audi A6-ost csomagolták Volkswagen-ruhába, és nagyon odafigyeltek arra, hogy a Pasatnál egy mérettel nagyobb legyen a végeredmény: a hossz 505, a szélesség 187, a magasság 148 centi – ez nagyjából akkora autót jelent, mint a rövid tengelytávolságú Phaeton volt. Megszabadultak mindentől, ami az esetleges Audi származásra utalhatnak, még a belső térben is áttervezték az összes kapcsolót.

Két erőforrással indul majd a forgalmazás, az alapmodellek orrában 2,0 literes benzines turbómotor dolgozik majd, és csak az első kerekeket hajtja, egyébként 3,0 literes kompresszoros V6-ost adnak 296 lóerős teljesítménnyel és összkerékhajtással. Áprilisban, a Pekingi Autószalonon várhatóan a hibrid változatot is bemutatják majd, ami az A6 Hybrid hajtását kapja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!