A Nürburgring Nordschleifén a Manthey Kit-tel ellátott Porsche 718 Cayman GT4 RS a gyár mérései alapján 7:03,121 perces köridőt futott, ami pontosan 6,179 másodperccel gyorsabb, mint a szériakivitel – ugyanazokon a Michelin Pilot Sport Cup 2 R abroncsokon került sor a mérésekre. A Porsche Motorsport és a Nürburgring-specialista Manthey mérnökei által közösen elkészített készletben leginkább aerodinamikai- és futómű-elemeket találni, de versenypályára optimalizált fékbetét is választható.

Elöl nagyobb méretű koptató, a lökhárító sarkán lévő légterelők és az oldalsó légfüggönyt módosító betétek jelentik a látható változást, de új a padlóburkolat is, amelynél elöl is vannak diffúzorok (a módosított légfüggöny vezeti el ezt a levegőt). Hátul 85 mm-rel szélesebb a szárny és nagyobbak is az oldalsó terelőlapok, mivel ez nagyobb leszorító-erőt generál, a hátsó fedelet is meg kell erősíteni. A hátsó felnikre karbon légterelők kerülnek, ami jelentősen simítja a levegő áramlását, és így segíti az egész aerodinamikai csomag működését. Legmeredekebb állapotában a hátsó szárny 200 km/órás tempónál 89 helyett 169 kg leszorító-erőt termel.

Szereléssel (nem kell hozzá szerszám) 4 fokozatban állítható rugóstagokat készítettek a felfüggesztés számára, elöl 20%-kal merevebb csavarrugókat használnak, fémburkolatú csövekkel javítják a fékrendszer teljesítményét, opciós a versenypályára optimalizált (nagyobb hőmérsékleti tartomány) fékbetétek is elérhetőek, ezenkívül könnyen elérhető helyen lévő vontatószemek és Manthey-logós küszöbburkolatok is vannak a készletben. Európában 2023 decemberétől lesz elérhető a Porsche Centrumokban a Porsche 718 Cayman GT4 RS-hez tartozékként kínált Manthey Kit, amelynek beszerelésével megmarad a gyári garancia.