Nemrég még arról volt híres az Egyesült Államok autós világa, hogy a Hyundai és a Kia nem megfelelő fogyasztási értékeket tüntetett fel egyes típusain – a rövid idegig tartó megtorpanást követően újra emelkednek a dél-koreai márkák eladásai.

A jelentős befolyással bíró, független Consumer Reports fogyasztóvédelmi szervezet most a Ford hibrid autóival kapcsolatban beszél jelentős túlfogyasztásról. A nemrég megvásárolt autókkal még folynak a tesztek, de a C-Max Hybrid 33-39 mpg-s (6,0-7,1 l/100 km) fogyasztást, a Fusion Hybridnél 40 mpg-s (5,8 l/100 km) fogyasztásnál tartanak, mindkettő nagyon messze van a gyár által közölt értéktől. A Ford 47 mérföld/gallonos (5,0 l/100 km) átlagfogyasztást ad meg a C-Max Hybrid és Fusion Hybrid típusokra. A Consumer Reports mellett az EPA hivatal weboldalán a C-Max Hybrid tulajdonosok 40,5 mpg (5,8 l/100 km-es), a Fusion Hybrid tulajok meg 37,1 mpg-s (6,3 l/100 km) fogyasztásról számolnak be.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért