Noha januárban már láthattuk az orosz Datsunt mindenféle álcázás nélkül, a Nissan olcsóautó-márkája úgy tesz, mintha semmi információnk nem lenne az újdonságról, és egy rajzzal sejteti, hogyan fog majd kinézni a márka harmadik modellje, amelyet április 4-én lepleznek le.

Moszkvában mutatják meg az autót a nagyközönségnek, amely lényegében nem más, mint egy olyan Lada Kalina/Granta, amelynek a látható részeit – tehát a karosszéria külsejét és a belső teret – teljesen újratervezték, ráadásul mindezt Japánban végezték. Áprilisban kezdi a togliatti gyárban található futószalag ontani az autókat, amelyek májusban kerülnek a kereskedésekbe, és már júniusban átvehetik azokat az első ügyfelek. A műszaki tartalomról semmit nem árultak el (nem kell nagy jósnak lenni az 1,6 literes Lada motor megelőlegezéséhez), de annyit pontosítottak a korábbi ár-ígéreten, hogy a 400 000 rubeles (2,5 millió Ft) határ alatt marad a minden extrával ellátott csúcsváltozat, ami légkondis, dupla légzsákos, blokkolásgátlós autót jelent majd.

)

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!