Még pénteken délelőtt fél 12 óra körül történt a baleset Franciaországban a D766-os főútvonalon Saint-Étienne-des-Guérets és Herbault között, amikor a 3445-ös alvázszámú Ferrari 250 GTO balra szeretett volna fordulni, de a mögötte haladó autós e közben előzni kezdte.

Hátulról-oldalról találta el a vétkes sofőr a veterán Ferrarit, amelynek vezetője (a tulajdonos Christopher Cox) súlyosan megsérült, a vele utazó felesége és a beléjük ütköző francia autó három utasa könnyebben sérült, de mindenkit kórházba szállítottak. A balesetben megsérült autó értékét csak becsülni lehet, de biztosan meghaladja a 20 millió eurót, azaz a 6 milliárd forintot. Valószínűleg nem lesz jó napja a vétkes fél biztosítójának, hiszen az autó értéke miatt még a darabokra szakadt autó helyreállítása se jelent gazdasági totálkárt, még úgy sem, hogy a kérdéses példány még versenyautó korában több baleset részese is volt, és már számos alkalommal újjáépítették karambolos sérülést követően. Ulf Norinder versenyző tiszteletére gyárilag a svéd nemzeti színekre fényezték a 3445GT alvázszámú Ferrari 250GTO-t, amely 1962 áprilisában hagyta el a gyárat, és egy építőkészletet is mintáztak róla.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!