Amíg a Magyarországon a vételár és az üzemanyag után visszaigényelhető ÁFA miatt oly népszerű dupla fülkés pickupoknak a tengelytávolsága is meghaladja a 3 métert, addig a Subaru újdonságának teljes hossza nem éri el a 3,3 métert!

A Sambar eddig zárt furgonként és kétszemélyes pickupként volt elérhető, de most elkészült a megskalpolt dobozos változat, amely minden bizonnyal a világ legkisebb dupla fülkés pickupja. A raktér épp csak annyi, amekkora hely maradt a második sor mögött, és amíg a plató oldalfala elég magas – többek között a hátsó oldalsó tolóajtó sínei miatt – addig a hátfal már alacsony. A sarkokat műanyag betéttel óvják.

Az utastér egyébként négyszemélyes, de még a kis növésű japán munkásoknak is gondot okozhat az ott történő utazás, hiszen a fülke hátfala miatt eléggé korlátozott a helykínálat. A többi kei-kategóriás autóhoz hasonlóan a Subaru Sambar Open Deck nevű modelljét is 0,66 literes motor hajtja, a váltó 5 fokozatú, kézi kapcsolású vagy 4 fokozatú automatikus, mindkettőhöz felár ellenében kérhető összkerékhajtás. Az indulóár 3,3 millió forintnak megfelelő jen, a csúcsmodell, az automata-összkerekes változat 3,9 millió forintnyi jenért kapható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!