Húsz évvel ezelőtt a legvadabb Aston Martin volt a Vantage V600-as, amelyre az aktuális modell alapján a Q by Aston Martin műhely által megvalósított limitált szériával emlékeznek. Mindössze 7 kupét és 7 roadstert építenek át ügyfélmegrendelésre, az Aston Martin V12 Vantage V600-as kézi kapcsolású váltóval jön.

A formatervezők alaposan átalakítják a megjelenést, nagy vonalakban úgy néz ki, mint a szériaváltozat a V600-as, azonban nem alumínium, hanem karbon a karosszéria, a kovácsolt alufelnik központi anyás rögzítésűek. A műszaki oldalon épp csak annyi az újdonság, hogy a 6,0 literes lökettérfogatú V12-es szívómotor teljesítményét pontosan 600 lóerőre lövik be, egyedüliként 7 fokozatú, kézi kapcsolású váltóval készítik a limitált modellt.

Az utastérben karbon és sötét színű alumínium borít mindent, az egyedi, különösen könnyű kagylóülések egyedi bőrkárpitot kapnak. A könyöklő kézzel varrott nyeregbőrből készül, a váltókart pedig egy alumíniumtömbből faragják ki. Aki most megrendeli az Aston Martin V12 Vantage V600-asát, a harmadik negyedévben számíthat annak megérkezésére, a vételárat nem közölték.