i3 lesz a városi autó (balra), i8 a szuperautó neve (jobbra) i3 lesz a városi autó (balra), i8 a szuperautó neve (jobbra)

Nem fordult ki a világ a sarkából, de még csak az időjárás se változott meg érezhetően a BMW bejelentésére, miszerint 2013-tól kezdődően elektromos hajtású és hibrid autókat fog forgalmazni, ezeknek különlegességét egy i betű jelöli majd.

Rögtön két autót is piacra dobnak majd két év múlva, az i3 néven forgalmazott városi autót mostanáig Megacity néven emlegették. Teljes egészében karbonszálas műanyagból sütött karosszéria, 170 lóerős elektromotor, lítium-ion akkumulátorok a főbb jellemzők. Egyes hírek szerint még hatótáv-növelő, azaz belső égésű motorral hajtott generátor is lesz a fedélzeten.

Elektromos, illetve dízel-elektromos hibrid hajtást kapnak az autók Elektromos, illetve dízel-elektromos hibrid hajtást kapnak az autók

A másik autó már sokkal érdekesebb, hiszen annak már tavaly bemutatták a tanulmány változatát. Az Efficient Dynamics tanulmány i8 néven valósul meg, ez konnektorról is tölthető dízel-elektromos hibrid hajtást kap majd. Háromhengeres turbódízel, két elektromotor, 328 lóerős rendszerteljesítmény szemtelenül alacsony fogyasztás mellett. Így már nem is hangzik olyan rosszul a jövő.