Ha nem is érzünk olyan nagy felmelegedést, tapasztaljuk a klímaváltozás másik hatását: egyre szeszélyesebb az időjárás. Egymásba csúsztak az évszakok, néhány nap alatt nagyobb lehet a változás, mint normálisan november, január és március között. Erre kétféleképpen készülhet fel a lelkiismeretes autós: garázsában tartja a téli és a nyári kerékgarnitúrát, és minden reggel megnézi, melyiket szerelje fel – egy hét alatt belezavarodik –, vagy olyan gumiköpeny mellett köt ki, amely mindenféle viszonyok között elfogadhatóan teljesít.

Nem utópia az ilyesmi, hiszen a gumigyártók ma már kiemelt figyelmet fordítanak a négyévszakos abroncsok fejlesztésére, tökéletesítésére, ez az a termékszegmens, ahol a piac és a felhasználói igények szokatlanul magasra tették a mércét. Legyen száraz, fagyos útfelület, latyakos hókása, vagy történetesen egy enyhébb téli nap esővel, egy profi négy évszakos abroncs minden helyzetben tökéletes társa lesz a tudatosan választó autósnak. Ismerni kell persze a saját igényeinket, ahogy az időjárás anomáliáit is, viszont jó hír, hogy ez a dinamikusan fejlődő kategória egyúttal meg is könnyíti a termékválasztási dilemmákat. Milyet vegyek? Melyik lesz az olcsóbb? Megéri a külön téli és nyári szett?

Prózai kérdések, amire a Michelin már évek óta tudja az egzakt választ – CrossClimate+ abroncs az első olyan nyári gumiköpeny, amely téli minősítéssel (3PMSF, 3 Peak Mountain Snowflake = három hegycsúcs, hópehely) büszkélkedik. Ez a jelölés az abroncs oldalfalán található, és a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden évszakban használható, még azokban az országokban is, ahol kifejezetten előírják a téli abroncs használatát.

Ha nem biztos benne, hogyan válassza ki az ön számára legmegfelelőbb téli abroncsot, a Michelin ebben is segít. A vállalat honlapján az abroncskeresővel, a megfelelő adatok bevitele után egyszerűen megtalálhatja az autójának, vezetési stílusának és téli vezetési körülményeinek leginkább megfelelő terméket. Ha pedig téli vagy négy évszakos Michelin abroncsok mellett dönt, a cég téli promóciója keretében november 30-áig ajándék eMag utalványt is kap. További részleteket itt olvashat az akcióról.

A cikk megjelenését a Michelin támogatta.