A Mercedes-Benz nagy méretű villanyautói közül elsőként az EQS debütált még 2021. májusában, így természetes, hogy először ez kap modellfrissítést. Minimális mértékben változik a külső megjelenés, immár ennek az autónak az orrán is ott látjuk az álló csillagot, illetve olyan hűtőrácsbetét is van már a választékban, amely a klasszikus osztású mintát kapja.

Az utastérben immár alapfelszerelésként adják az MBUX Hyperscreen műszerfalat, tehát a közös üvegbúra alatt lévő 3 nagy méretű, összesen 141 cm képátlójú monitort. A hátsó ülések 5 mm-rel vastagabb párnázást kapnak, 27-36° között állítható támlával. Aki megrendeli Extended Rear Luxury Lounge csomagot, az gombnyomásra előremozduló anyósülést kap a hátsó utas számára állítható lábtámasszal.

A legfontosabb műszaki változás, hogy az akkumulátor-kapacitást 108,4 helyett már 118 kWh, emellett még megnövelték a fékenergia-visszatermelés mértékét is, immár 3 m/s2 lassulásra képes a Mercedes-Benz EQS, ha a vezető lelép a menetpedálról – ezek eredményeként a szabványos hatótávolság akár 82 km-rel bővült. A hidraulikus féket is fejlesztették, jobb pedálérzetet-eredményez az új főfékhenger. A felfrissített technikájú Mercedes-Benz EQS április 25-től rendelhető a márkakereskedésekben.