A brit autóipar jobb híján a slágertípusok feltámasztásával múlatja az időt, és most az alig nyolc éves Aston Martin V12 Zagato-t támasztják fel. Még tavaly tavasszal jelentették be a visszatérést, de az eredeti ütemtervhez képest fél éves csúszásban van a projekt, mert idő közben megváltozott a gyártó. A svájci R-Reforged nevű vállalkozás kapott most engedélyt arra, hogy 38 új példányt építsen. Párosával értékesíti az újragyártott kupét és roadstert, tehát összesen 19 tulajdonost keresnek.

Az Aston Martin anno 330 000 fontot kért a 101 darabos széria egy-egy példányért, ehhez képest most az R-Reforged 2,2 millió dollárért adja a párost – sovány vigasz, hogy ezért a pénzért az ügyfél kérésének megfelelő egyedi karosszériaszínt és belső kialakítást kínál. Az Aston Martin St Gallen kereskedésben kerül sor a konzultációra a gyári formatervezővel, a gyártásról pedig személyesen győződhetnek meg, hiszen bármikor meglátogathatják az angliai Warwickban berendezett gyártócsarnokot.

Néhány pontos módosították a konstrukciót, központi kerékanyás felniket kapnak az újragyártott példányok, és a 6,0 literes V12-es szívómotor teljesítményét is 510 lóerőről 600 lóerőre növelik. A váltó az ügyfél kérésének megfelelően hétfokozatú kézi kapcsolású vagy hatfokozatú automatikus lehet.