Igazán különleges alkotás a Confederate Motorcycles Hellcat modellje, amely most a Speedster változat képében kap egy testvért. Kevésbé futurisztikusak a részletek, aminek köszönhetően az átlagos ember számára sokkal inkább valós motorkerékpárnak tűnik, nem pedig holmi játékszernek.

A karbon benzintank formája gömbölyű lett, a vezető pedig klasszikus nyergen utazik – és ez a két apró változtatás már elég ahhoz, hogy könnyen megkülönböztethető legyen a Speedster. Persze ez nem minden, az erőforrást is átalakították, legfeltűnőbb újdonság a megváltozott kipufogó, amelynél meglepő módon elöl, a blokk alatt található a végződés. Mindez Pierre Terblanche-nak köszönhető.

A 2163 köbcentis V2-es legnagyobb teljesítménye 121 lóerő, maximális nyomatéka 190 Nm. Ezen felül mást nem árultak el a tudásáról, azaz hogy milyen fürge, vagy hogy mennyit fogyaszt. Mondjuk, ezek a kérdések nem sok embert érintenek, hiszen a Confederate Motorcycles mindössze 65 darabot fog készíteni a Hellcat Speedsterből, amelyért 65 000 dollárt, azaz 15,24 millió Ft-ot kérnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!