Március 31-én jelentette be a Suzuki Motor Corporation, hogy hibás gyújtáskapcsoló miatt 168 000 autót hívnak vissza, miután 30 autónál – ezek közül 18 rendőrautó volt – füstölt a gyújtáskapcsoló. Most ezt a visszahívást további 1 873 000 darab, a Suzuki által gyártott autóra terjesztették ki.

Az 1998-2009 között gyártott Chevrolet Cruze, Mazda AZ-Wagon, Mazda Carol, Suzuki Alto, Suzuki WagonR és Suzuki Swift típusok (esetenként több generációja) érintett, összesen 67 esetben jelezték a tulajdonosok a füstölő gyújtáskapcsolót. A visszahívásban 133 700 darab Japánból külföldre exportált Suzuki Swift, Suzuki Alto és Chevrolet Cruze is érintett, ezek közül vannak olyanok, amelyek Európába is eljutottak. Egyelőre még senki nem sérült meg a füstölő illetve egy-két esetben lángra kapó gyújtáskapcsoló miatt. Az érintett autók tulajdonosai a márkaszervizben új gyújtáskapcsolót kapnak. A Suzuki nem kívánta részletezni, mekkora kiadást jelent a 2 041 000 jármű kijavítása.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!