A Škoda, egészen pontosan a hamarosan érkező Kodiak az oka annak, hogy a Volkswagen nem hozza Európába nagy méretű, MQB-alapra épülő szabadidő-autóját. Persze nem adják fel teljesen ezt a piaci szegmenst a leánymárka kedvéért, de teljesen egyedi megjelenés helyett mindössze a Tiguan karosszériáját nyújtják csak meg egy kicsit.

Kínában már megvolt a próbagyártása a megnövelt méretű Tiguan-változatnak, onnan származnak az itt látható fényképek és információk. Ezek szerint a tengelytávolságot 11, a teljes hosszt 22,6 centivel növelték meg. A Távol-Keleten csak ötajtós változatot forgalmaznak, hiszen az egyke-politika miatt nincs szükség soküléses családi autókra, de nálunk várhatóan csak az 5+2 személyes belső térrel adják majd a nyújtott karosszériát, amely nemcsak az utasoknak, de a csomagoknak is több helyet kínál majd.

Nem csak a hátsó oldalajtók méretét növelték meg a formatervezők, a C oszlopban lévő ablak méretét is megnövelték, no és ennek pereménél felfelé fordították a karaktervonalat. Ezt leszámítva nincs eltérés a rövidebb karosszériához képest, a motor- és hajtáslánc-választék ugyanaz lesz.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!