Ahogy azt megszokhattuk már, a Suzuki egy sportos megjelenésű autóval előlegezi meg nekünk a Swift kisautó következő generációját. Ez a japán újságok értesülése szerint októberben, a Tokio Motor Show kiállításon debütáló tanulmányautót jelent majd, amibe szó szerint minden tudását belepakolja a gyár.

A több, mint 1,8 méteres szélességű karosszérián csak a főbb vonalak utalnak majd az új Swiftre, azonban a technika lényegében megfelel a sorozatgyártásnak. A motortérbe az új 1,4 literes Booster Jet turbós benzinest szerelik, amihez a TCSS dupla kuplungos váltó és az AllGrip összkerékhajtás csatlakozik, és ez még nem minden. Itt debütál az S-Energy elnevezésű hibrid hajtás, amelynél lítium-ion akkumulátor-telepet használnak, ami szükség esetén pár km-es teljesen elektromos haladást is lehetővé tesz majd. Ezt a felettébb sportos megjelenésű, és a következő generációs Swift Sport-ot megelőlegező tanulmányt Genfben követi majd az új Swift hétköznapi változatát megelőlegező tanulmány, amely szelídebb technikát és minden bizonnyal ötajtós karosszériát kap majd. Nagyjából egy év múlva, a következő Párizsi Autószalonon várható az ötödik generációs Suzuki Swift bemutatkozása.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!