Amíg se szeri, se száma az olyan tanulmányautóknak, amelyek a személyszállítás jövőjébe engednek betekintést, a sokkal racionálisabb haszonjárművek jövőjébe ritkán nyerhetünk betekintést. A Daihatsu TsumuTsumu elnevezésű tanulmány a közeljövő áruszállítóját mintázza, amelynek a legfontosabb méretei – a teljesen sík raktér mérete, az ott lévő rögzítési lehetőségek – megegyeznek a ma piacon lévő modellével.

Épp csak annyi fejlesztést eszközöltek a rakfelületen a fejlesztők, hogy olyan elektromos csatlakozásokat is kialakítottak, amelyek az esetleges nagy energiaigényű rakomány – lásd a drónszállító mezőgazdasági felhasználáshoz – igényeit is ki tudja szolgálni, egyébként egyszerűen átrakhatók a mai haszonjárműről a meglévő felépítmények a TsumuTsumu hátára. A karosszéria 3395 mm hosszú, 1475 mm széles és 1850 mm a magasság, tehát a kei-kategóriában indul a modell, amelynek a fülkéje a különleges.

A raktér miatt nem változott a rendelkezésre álló hely, azonban a különleges ajtókkal – kétszárnyú nyitásra vagy csuklós „öngyilkos” nyitásra is van lehetőség – sokkal könnyebb a megközelítés, főleg, hogy a homlokfal sarkából is kiharapnak egy darabot az ajtónyílások. Egy nagy méretű kijelző tájékoztatja a sofőrt és szolgál fejegységként. Arról nincs hír, hogy mikor lehet valóság a Daihatsu TsumuTsumu miniteherautó.