Az Év JÓFEJE pályázat fővédnöke dr. Pintér Sándor belügyminiszter, míg a fordulók összeállításában az Országos Baleset-megelőzési Bizottság nyújtott szakmai segítséget. A díj átadására a pályázat döntőjét követően, az idei évben először megünneplésre kerülő JÓFEJ Napon, július 25-én kerül sor. Az “Év JÓFEJE” pályázatra 2011. július 18-ig lehet jelentkezni a www.jofej.hu weboldalon.

“Az Év Józan Felelős Járművezetője” pályázat célja, hogy résztvevői maguk képviseljék, és a társadalom minél szélesebb köréhez eljutassák a JÓFEJ Program pozitív üzenetét. A pályázók rátermettségükről és a józan, felelős járművezetői magatartás iránti elkötelezettségükről a www.jofej.hu weboldalon, egy szórakoztató formában összeállított, 3 fordulós játék keretében tehetnek tanúbizonyságot. A 10 döntős július 25-én – stílusosan Budapest egyik leghosszabb gokart pályáján – megrendezésre kerülő döntőben méri össze elméleti és gyakorlati tudását. A legjobb teljesítményt nyújtó játékos a megtisztelő “Év JÓFEJE” cím mellé elnyeri a pályázat fődíját, egy vezetéstechnikai tréninget is. A Magyar Sörgyártók Szövetsége a pályázat nyertesén kívül a résztvevőket, lelkes közreműködőket is jutalmazza, közöttük üzemanyagkártya, Sziget Fesztiválra szóló napijegyek, valamint sörös ajándékcsomagok kerülnek kisorsolásra.

A JÓFEJ 7 ismérve:

1. a kormány mögött mindig józan 2. vigyáz saját és mások testi épségére 3. segít másoknak is józan döntést hozni 4. előre tervez, és már buli előtt tudja, hogyan fog épségben hazajutni 5. bátran nemet mond a veszélyes helyzetekre 6. tisztában van az alkohol hatásaival és saját korlátaival 7. már a következő bulira is készül