Ken Okuyama neve csak azoknak mond valamit, akik jártasak az autós formatervezők világában, illetve Ferrari rajongók. Amíg a japán úriember a Pininfarina cégnél állt alkalmazásban, olyan autókat tervezett, mint a Ferrari 599 vagy a Ferrari Enzo Ferrari. De azért nem szabad kihagyni a Mitsubishi Colt CZC-t sem a felsorolásból – nem csak csupa pompa és csillogás az élet.

Okuyama úr 2006-ban önállósított magát, és azóta hazájában foglalkozik ipari formatervezéssel, de szívéhez még mindig az autók állnak közel. A Tokiói Autószalonon mutatta be a Kode9 elnevezésű alkotását, amely – micsoda meglepetés – egy modern sportkocsi a régi klasszikus olasz versenyautók formavilágát megidéző karosszériával.

A váz közepét jelentő utascellát alumíniumból készítették el, ehhez kapcsolódik elöl-hátul egy-egy karbon segédváz, amely a szerkezeti elemeket tartja és egyébként gyűrődőzónaként is szerephez jut szükség esetén. A 4140 mm hosszú jármű tömege mindössze 890 kg, és ez már csak attól lesz még izgalmasabb, hogy a motortérben egy meg nem nevezett japán gyártótól származó (állítólag Honda VTEC) 2,0 literes négyhengeres található, amelyet egy HKS kompresszor segítségével 320 lóerős teljesítményűre tuningoltak. Egyelőre nem tudni, tervezik-e a Kode9-es sorozatgyártását, vagy az megmarad egyedi darabnak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!