Csak egyféle megjelenéssel, piros-fehár színben és arany felnikkel kínálja a Ducati a 90. születésnapját ünneplő 1299 Panigale S Anniversario nevű gépet, ami sokkal több egyszerű optikai tuningnál.

Módosítják az első villa geometriáját, hogy fékezés során stabilabban viselkedjen, áthangolták a DTC Evo nevű, az olaszok által fejlesztett menetstabilizálót, így az már támogatja az erőcsúsztatást is. Rengeteg tömegcsökkentő megoldást alkalmaztak: titániumból készített sportkipufogót az Akrapovic, karbon kiegészítőket alkalmaznak és lítium-ion akkumulátort (ez utóbbi 2 kg megtakarítást jelent).

Az idén a születésnapot ünneplő World Ducati Week-en leplezték le az ünnepi motorkerékpárt a rajongók és potenciális vásárlók előtt, Casey Stoner gyorsan meg is mutatta, mire képes a 205 lóerős V2-es blokkal szerelt gép. Mindössze 500 darabot készítenek a Ducati 1299 Panigale S Anniversario-ból, a festésen kívül a kormányvillába is belemarják a sorozatszámot. Még júliusban a kereskedésekbe kerül a gép.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!