A General Motors leállította a Corvette-ek forgalmazását, további értesítésig nem adhatják át a márkakereskedők a már megrendelt és kifizetett autókat a vásárlóknak. Ennek oka pedig egy igen súlyos biztonsági hiba, egyes autókban a vezetőoldali légzsák egyszerűen kieshet a helyéről, ha működésbe lép. A becslések szerint 2000 autó lehet érintett, de ezt a számot még pontosítani kell.

A Chevrolet szerint ezek közül csak alig néhány autó került ténylegesen ügyfelek kezébe, a legtöbb még úton van (a gyárban, teherautón, illetve a kereskedések udvarán találhatóak). A márkakereskedők kicserélik a problémás kormánylégzsákot egy javított konstrukcióra, de azt még nem tudni, mikorra készülnek el az új alkatrészek. A második visszahívásban 800 Corvette érintett, ezek közül 100 került már átadásra az ügyfeleknek. Ebben az esetben a rögzítőfék-bovden nem megfelelő beszerelése miatt csak az egyik kerék fékeződik be a kapcsoló megnyomásakor, így nem elég a fékerő, úgyhogy meredek lejtőn parkolva az autó elgurulhat. Ezeket az autókat egyszerűen meg tudják javítani a márkaszervizekben, a légzsákhiba kijavításának időpontja még nem ismert. Ez azért is jelentős probléma, mert most igen szép számban fogy a legújabb Corvette, augusztus hónapban közel 2700-as értékesítettek az Egyesült Államokban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!