Nem, nem az itt látható Aston Martin DB10 névre hallgató autó lesz majd a DB9-es vagy a Vantage utóda, ezt kifejezetten a filmforgatás kedvéért építették meg. Kissé furcsának tűnhet a megjelenés, de ennek is oka van: a formatervezők mellett a Spectre rendezője, Sam Mendes is beleszólt abba, hogyan nézzen ki az új szolgálati autó.

Kezdjük azzal, hogy sokkal laposabb az orr a jelenleginél. A jellegzetes formájú hűtőrács egyszerű légbeömlővé szelídült, és az orr rövidsége miatt megkockáztatjuk, hogy abban nem fér el az aduásznak számít, 6,0 literes V12-es erőforrás. Egyébként meg egy izmos, jelentősen kiszélesített kerékjáratokkal rendelkező kupét látunk a képen, amiből mindössze 10 darabot fognak készíteni, és ezek egy jelentős részét rögtön megsemmisítik majd a forgatás során.

James Bond karaktere egyébként azért kap kiemelt figyelmet és egyedi autót, mert fél évszázaddal ezelőtt ült először ilyen márkájú autó volánja mögé a titkos ügynök. Apró szépséghiba, hogy mire 2015 november 6-én a mozikba kerül az új film, már 51 éves lesz az évforduló…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!