Az ADAC német autósklub különféle szerződések alapján, társszervezetein keresztül segít a tagjain külföldön, kivételt Olaszország északi része és Horvátországon belül az Isztriai félsziget jelent, ahol a német ADAC van jelen saját járműveivel és embereivel. Most figyelmeztetést adtak ki, miszerint Magyarországon és a Balkán-félszigeten csalók próbálják átverni őket, az ADAC nevét jogosulatlanul használva próbálnak pénzt kérni tőlük az autó helyszíni hibaelhárítása vagy épp szervizbe szállítása címén. A segítségnyújtás külföldön is ingyenes az ADAC tagok számára, a központi segélyvonalról küldött segítség rendelkezik az ügyfél nevével, ADAC tagsági számával és elérhetőségével.

A csalók az ADAC által használt megjelenésű, vagy „im auftrag des ADAC” feliratú autóval jelennek meg, és gyakran mobilzavaró-készülék is van a járművükben, így a lerobbant autóval az út szélén álló autós nem tud telefonon az ADAC-nál érdeklődni arról, hogy tényleg az ő partnerükkel találkozott. Az ADAC azt tanácsolja a németeknek, hogy ilyen esetben zárják be autójukat, és menjenek távolabb az autómentőtől, és onnan hívják a segélyvonalat. A német autóklub tájékoztatása szerint Magyarországon és Szerbiában különösen elterjedt ez a csalás, szóval ezeken a helyeken különös körültekintéssel járjanak el a tagjai, ha bajba kerülnek.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!