Veterán katonai gépek indultak útnak kedden reggel Kaposvárról a Táncsics Laktanyából. A menetoszlopokat megkülönböztető jelzéssel ellátott felvezető gépjármű kísérte. Volt, aki megállt az út mellett és telefonjával fotózta le a harci járműveket.
– Nem minden nap látok ilyen gépeket, megörökítettem az egykori katona társaimnak és átküldöm nekik a közösségi oldalon – mondta el a fényképező autós. A kiskorpádi vasúti berakónál huszonhét darab elavult, a rendszerből kivont teherautó, vontató sorakozott fel kedden délutánra. A gépjárművek között több olyan is szerepelt, amely az iraki és az afganisztáni misszióban segítette a kaposvári katonák munkáját.

Akadt olyan teherautó is, amely már az 1970-es évek óta állt szolgálatban a logisztikai ezrednél. A Magyar Honvédség Parancsnokságának utasítása alapján a napokban nem csak Kaposváron, hanem számos másik alakulatnál is eltávolítják a felesleges és huzamosabb ideig nem használt üzemképtelen technikai eszközöket. Mielőtt a katonai járműveket elszállították, alaposan megvizsgálták a kerekek és rögzítő fékek állapotát, illetve a vontathatóságot. A gépjárművek a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis Parancsnokságára, Tápiószecsőre érkeznek szerdán. A Németországból átvett régi teherautók, valamint régi orosz típusú eszközöket végleg kivonják az eszközállományból, majd ezeket értékesítik.