A Citroënek esetében az utolsó tulajdonostól való ingyenes átvételt a szerződött CAR-REC telephelyek garantálják. A roncsautók újrahasznosítását az Európai Unió 2000/53 rendelete írja elő, és Citroën hazai vezérképviselete az elsők között állapodott meg a korszerű hulladékfeldolgozó és környezetvédelmi céggel a használaton kívüli gépkocsik szakszerű szétbontására és újrahasznosítására vonatkozóan.

Az EU rendelet értelmében a roncsautót az újrafeldolgozó vállalat köteles ingyenesen bevenni, megtisztítani az olaj, üzemanyag klímagáz vagy egyéb vegyianyag szennyeződéstől, és a szelektíven szétbontott alkatrészek előírt százalékát újrahasznosítani. A korábbi gyakorlat szerint a használaton kívüli gépjárművek eladható alkatrészeit kiszerelték, majd a még káros anyagokkal szennyezett roncsot bezúzták, veszélyeztetve ezáltal a környezetet. A Citroën gyártmányú gépkocsik – a PSA Peugeot Citroën Csoport környezettudatos politikájának köszönhetően – már évek óta legalább 85 százalékban újrahasznosítható anyagokból készülnek.

Az új gépkocsi vásárlóikat a Citroën hálózat márkakereskedői tájékoztatják a roncsautó leadási lehetőségekről, amelyeket a Citroën Hungária Kft. hivatalos honlapján (www.citroen.hu) is feltüntet. Természetesen, az újonnan forgalmazott gépkocsik fedélzeti dokumentációja is kiegészül a begyűjtő/feldolgozó hálózatot alkotó telephelyek listájával és adataival.