Az Ateca nyitotta a Seat szabadidő-autók sorát, és hamarosan leleplezik majd a kiskategóriás Arona nevű modellt is. Nem sokkal később, egészen pontosan október 15-én pedig bemutatkozik a spanyol márka kínálatát megkoronázó új, 7 (egyezzünk ki 5+2-ben) személyes szabadidő-autó. Egy apró probléma van csak, a gyár nem tudja eldönteni, mi legyen a típus neve. A tanulmány 20V20 névre hallgatott, de ennél valami könnyebben megjegyezhető jelölésre van szükség.

Bárki tehet javaslatot, de azért van néhány kitétel: a javasolt névnek spanyol földrajzi névnek kell lennie, illetve tükröznie kell a márka által vallott értékeket és termék jellemzőket, és elengedhetetlen az is, hogy a nevet könnyen ki lehessen ejteni a különböző nyelveken. Az így beérkezett javaslatok közül aztán a stratégák kiválasztják a legjobbakat, szeptember 12-én a Frankfurti Autószalonon jelentik be ezt a listát, majd szeptember 12-15 között nyilvános szavazáson a legtöbb voksot kapott név lesz a befutó. A szavazás nemzetközi szinten a www.seat.com/seekingname internetes honlapon keresztül valósul meg, Spanyolországban pedig a www.seat.es/buscanombre honlapon zajlik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!