Tavaly tavasszal szerezte meg a Mitsubishi Motors autómárkát a Renault-Nissan szövetség a Mitsubishi konszerntől, ahol azért azon kívül még mindig van autóipari üzletág. Ennek a fejlesztéseit hivatott megmutatni a nagyvilágnak a Mitsubishi Electric által készített Emirai 4-es nevű tanulmány.

A legkülönlegesebb elem talán a középkonzolt kiváltó érintőképernyőre helyezett központi kezelőszerv, amelyet mozgatni is lehet a kijelzőn attól függően, épp milyen menüben van az ember. A fel-a-fejjel kijelző a vezetőnek pontosan mutatja, merre viszi őt a navigáció – ez a különösen pontos helymeghatározásnak köszönhető – ami mondjuk ködben könnyíti meg a haladást. Kamerával figyeli az utasokat az autó, és szükség szerint beavatkozik, például ha a vezető sokáig (pár másodperc) nem előre néz, akkor önvezető módba vált az Emirai 4, de például ezen kamera jele alapján állítja folyamatosan a légkondicionáló által befújt levegő irányát és hőmérsékletét is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!